10 mattrender for 2011

[Bilde: centralasian/Flickr]

Nettstedet Epicurious har spådd de 10 største mattrendene for 2011.

Mathaller: Med mathaller er et sted for mange små matutsalg er samlet under samme tak, hvert utsalg spesialiserer seg ofte nisjeprodukter. I tillegg er det ofte tilknyttet en rekke små restauranter som lager mat basert på de råvarer som tilbys. Et kjent eksempel er mathallen i Harrods London, en overdådig mathall i art deco stil hvor du kan kjøpe kvalitetsmat fra alle kanter av verden. Du kan se noen bilder fra mathallen her.

Koreansk cuisine: Mener at koreansk gimbap blir den nye sushien. Gimbap minner mye om maki og består av dampet ris med med kjøtt eller andre former for proteinrike ingredienser samt grønnsaker. Det hele blir så rullet i sjøgress.

Makroner: Epicurious mener makroner vil få en renessanse i 2011 godt hjulpet av en rekke kokebøker som kommer ut på markedet som har denne bakervaren som tema. Den berømte konditor og dessertchef François Payard uttaler at “makroner er mer en en kjeks, det er et delikat bakeverk. Folk fatter blir nysgjerrige på makroner på grunn av smaken og fargen”.

Kjøttfrie mandager: Mener folk blir mer og mer bevisste på å spise mindre kjøtt etterhvert som miljøbevisstheten øker.

Leting etter mat: Epicurious mener at flere vil bli flinkere til å gå ut i skogen for å sanke sopp, bær, urter osv. Den som etter sigende skal ha gjenopplivet denne trenden er René Redzepi som er kjøkkensjef hos den danske stjernerestauranten Noma. Redzepi er visstnok notorisk kjent for å dra ut i skogen på jakt etter spisbare planter, sopp og bær som han så bruker på innovative måter i sin prisbelønnende restautant. Dette ble så rapportert i New York Times og så startet snøballen å rulle.

Tiki-bar cocktails: Refererer til diversere fargerike rombaserte drinker som var spesielt populære på 60-tallet. Mener at til tross for at man lett kan tro at denne trenden er en del av 60-talls retrofetishen som følger i kjølvannet av Mad Men er det heller trendsettende bartendere, såkalte “miksologer”, som prøver å lage nye versjoner av klassiske drinker basert på ferske ingredienser som er årsaken til denne cocktailtrenden.

Pop-up restauranter: Popup-restauranter er restauranter som kun eksiserer for en liten periode. Vi har tidligere skrevet om denne trenden.

Søtpoteter: Mener at søtpoteten endelig får den oppmerksomheten den fortjener. Kokker elsker denne ingrediensen på grunn av smaken, dens tekstur samt fargen.

Urban vinproduksjon: Glem landlige vingårder, nå er det inn å produsere vinen i byen som f. eks denne vinprodusenten som holder til midt i Brooklyn, New York.

Pimenton de La Vera: Denne røkede paprikaen er en spansk spesialitet og brukes i svært mange spanske retter som paella og diverse sauser og supper. Ettersom spansk cuisine stadig blir mer populært på verdensbasis vil også flere få øynene opp for denne ingrediensen mener Epicurious.

Tags:

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test